AutosoftAutosoft

Stichting Rallysport Het Vechtdal houdt vast aan haar succesformule.

Zaterdag 20 juni a.s. wordt voor de elfde keer de Autosoft Vechtdalrally georganiseerd. Na tien succesvolle edities ziet de organisatie van deze populaire wedstrijd in en rond Hardenberg geen enkele reden om in 2015 van haar compacte succesformule af te stappen.

De Vechtdalrally is bij deelnemers en publiek van rallyevenementen al jaren geliefd vanwege het compacte karakter van de wedstrijd. Alle klassementsproeven liggen dicht bij elkaar en zijn goed toegankelijk voor het publiek. Technische stukken asfalt worden afgewisseld met verraderlijke stukken gravel en zand. Dat maakt het een zeer uitdagende wedstrijd voor de deelnemers.

De Vechtdalrally wordt in 2015 weer verreden over drie verschillende klassementsproeven. Allemaal in de nabijheid van het centraal gelegen serviceterrein op het parkeerterrein van de Evenementenhal in Hardenberg. De totale lengte van de wedstrijd is ongeveer 150 kilometer waarbij er maar liefst 100 kilometer op snelheid zal worden afgelegd. De langste klassementsproef van de wedstrijd is maar liefst 27 kilometer lang. De wedstrijd wordt afgesloten met een nieuwe klassementsproef heel dicht in de nabijheid van het serviceterrein.

De Autosoft Vechtdalrally telt dit jaar wederom mee voor verschillende kampioenschappen en merkencups. Na het succesvolle eerste seizoen van de West Euro Rally Cup (WERC) start dit populaire kampioenschap, met vijftien ingeschreven deelnemers uit Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Nederland voor de tweede maal in Hardenberg. Uiteraard telt de wedstrijd ook dit jaar weer mee voor het Nederlands Rallykampioenschap en het Nederlands Shortrally Kampioenschap.

De Nederlandse rallyfans kunnen zich ook verheugen op de komst van de 350Z Challenge en de BMW 325i Challenge. De deelnemers van deze populaire merkencups rijden met voertuigen met geweldig aangedreven achterwielen. Zij zullen ook dit jaar weer hun kunsten vertonen op de mooie klassementsproeven in de omgeving van Hardenberg.

Dit jaar zal ook Stichting Happy Smile aanwezig zijn tijdens de Vechtdalrally. Deze stichting heeft als doelstelling om gezinnen met een ziek kind of een kind met een beperking een onbezorgde dag of weekend te laten beleven bij verschillende auto- en motorsport evenementen in binnen- en buitenland. Meer informatie over de Stichting Happy Smile vindt u op: www.stichtinghappysmile.com

De eerste deelnemer van de Autosoft Vechtdalrally 2015 zal zaterdag 20 juni rond 13:30 uur starten vanaf het serviceterrein op het parkeerterrein van de Evenementenhal. De winnaar van de wedstrijd wordt rond 18:30 uur op het finishpodium verwacht.

Meer informatie over de Vechtdalrally 2015 vindt u op: www.vechtdalrally.nl