AutosoftAutosoft

De Jong en Hulzebos op winst in Autosoft Vechtdalrally 2012.

2825_NL_vechtdal 01

Foto Edwin Hengelman

Met uiteindelijk 2,2 seconden voorsprong op de titelverdediger Bolhaar/Kamphuis, wist Bob de Jong met in de hotseat Annemieke Hulzebos de Mitsubishi Lancer WRC na 8 klassementsproeven als eerste over de finish te brengen in Hardenberg. Spannend werd het nog even op de laatste proef toen de Jong na een stuurfoutje 10 seconden verloor. Aan de meet bleek er echter genoeg over te blijven om de zege te kunnen bijschrijven op de palmares. Derde werd Tonnie van Deine met Kris Botson als navigator. Zij eindigden met ruim twee minuten achterstand op Bolhaar/Kamphuis.

2825_NL_Altena2

Equipe Altena/Aaltink al driftend en schuivend over de klassementsproef in Duitsland.

Voor de toeschouwers gezelligheid troef gisteren langs de klassementsproeven van de 8e Autosoft Vechtdalrally. Mede dankzij het mooie weer genoten vele duizenden toeschouwers van de verrichtingen van de scheurende en driftende rallyauto’s. Langs de Duitse klassementsproef Laar  waren aanwonenden in het weiland aan het grillen met elkaar terwijl anderen het rallygeweld bekeken vanuit een luie ligstoel in de open bak van een pick-up truck. De Organisatie spreekt dan ook van een zeer geslaagd evenement, dat toch ieder jaar een grote toeschouwers massa op de been brengt. Op het sportieve vlak werd door de deelnemers onderling tot op het scherpst van de snede gestreden, een ieder onderling in zijn eigen klasse. Veel bewondering de aanwezige toeschouwers voor de op het onverhard driftende achterwiel aangedreven auto’s.

Uiteindelijk wisten 58 van de 83 gestarte equipes met hun rallybolide de finish te bereiken op het parkeer terrein aan de Energieweg te Hardenberg. De rest viel uit door technische malheur of crash. Ernstige incidenten hebben zich niet voor gedaan. Ruim 300 vrijwilligers zijn gisteren de hele dag in touw geweest om dit evenement mogelijk te maken.

Foto Edwin Hengelman

Uitslagen diverse klasses:
Divisie 1;
1) Frank Gerritsen Mulkes/ Gert-Jan Nijkamp BMW E30
2) Sjef Meersschaert/Debbie Everse  BMW E30
3) Henk Bakkenes/ Henk van de Brug BMW 325I

Divisie 2;
1)Antoine van Ballegooien / Johan Findhammer  Mitsubishi Lancer EVO 10
2) Faron van Lieshout / Jurgen van Driel  Mitsubishi Lancer EVO 10
3) Adwin Hoondert / Ruud Koole Mitsubishi Lancer Evo 10

Divisie 3:
1)Mark Donnelly / Damien Connolly Renault Clio RS
2)Kevin Kooijman / Hans van Goor  Nissan 350Z
3)Kevin van Deijne / Martin Nortier Suzuki Swift S1600

Divisie 4:
1)Bob de Jong/ Annemieke Hulzebos Mitsubishi Lancer WRC’05
2)Eric Bolhaar / Gert Kamphuis Skoda Fabia WRC ‘06
3)Tonnie van Deijne / Kris Botson  Mitsubishi Lancer EVO 10

Divisie 5:
1) Ger Haverkate / Aaldert Aaltink BMW E30 M3
2) Wouter Ploeg/ Harm van Koppen BMW 1M Coupe
3) Wim Muilwijk / Maarten Ruijten BMW M3